Indiase hete saus Kashmiri. Ik had een grote zak rode chilipepers gekocht. Veel te veel natuurlijk, dan maar een paar pittige sauzen ervan maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Indiaas
- ½ tl venkelzaad
- ½ tl zwarte mosterdzaadjes
- 5 rode pepers
- 1 tomaat
- 2 el azijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl zout
- ½ tl suiker
Rooster venkelzaad en mosterdzaadjes in een droge antiaanbakpan. Laat ze afkoelen en doe de zaadjes dan in een vijzel en stamp ze fijn.
Verwijder de steeltjes van de rode pepers en snijd ze in stukken. Snijd de tomaat ook in stukken, doe dit in een keukenmachine en mix het fijn.
Doe dit mengsel in de pan samen met de gemalen zaadjes en de overige ingrediënten.
Breng het mengsel aan de kook en laat dan op laag vuur een paar minuten pruttelen.
Laat het afkoelen voordat je het in een jam- of weckpotje doet.