Ga terug
+ servings
Indiase hete saus Kashmiri. Ik had een grote zak rode chilipepers gekocht. Veel te veel natuurlijk, dan maar een paar pittige sauzen ervan maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • ½ tl venkelzaad
  • ½ tl zwarte mosterdzaadjes
  • 5 rode pepers
  • 1 tomaat
  • 2 el azijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker

Instructies
 

  • Rooster venkelzaad en mosterdzaadjes in een droge antiaanbakpan. Laat ze afkoelen en doe de zaadjes dan in een vijzel en stamp ze fijn.
  • Verwijder de steeltjes van de rode pepers en snijd ze in stukken. Snijd de tomaat ook in stukken, doe dit in een keukenmachine en mix het fijn.
  • Doe dit mengsel in de pan samen met de gemalen zaadjes en de overige ingrediënten.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat dan op laag vuur een paar minuten pruttelen.
  • Laat het afkoelen voordat je het in een jam- of weckpotje doet.