Ga terug
–+ servings
Indiase groene chutney. In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 60 gr koriander
  • 20 gr verse muntblaadjes
  • 2 el limoensap
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 cm verse gember
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 groene peper
  • 2 el geraspte kokos
  • 1/2 tl garam masala kruidenmix
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Hak het bosje koriander in stukken en doe dit samen met de muntblaadjes in je keukenmachine. Voeg de limoensap en zonnebloemolie toe.
  • Schil de gember en snijd dit in stukjes. Verwijder de schil van de knoflook en snijd dit in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd deze in dunne ringen.
  • Doe de gember, knoflook, peper, geraspte kokos en garam masala kruiden ook in de keukenmachine samen met een beetje zout.
  • Pulseer tot een dikke saus. Proef dan hoe de saus smaakt, moet er nog meer limoensap of zout bij? Als het te dik is, voeg dan nog wat olie toe en mix nog een keer.