Ga terug
+ servings
Indiase Butter Chicken. Dit gerecht stond al heel lang op mijn te koken lijstje en nu heb ik het dan eindelijk gemaakt. Oh wat lekker is dat zeg!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Kip+marinade

  • 1 kg kipfilet
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 el garam masala kruiden
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zout

Saus

  • zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 el garam masala
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 50 gr cashewnoten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 50 gr roomboter

Erbij

  • 6 roti's
  • 4 takken koriander
  • kokossnippers

Instructies
 

  • Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 4 centimeter.
  • Maak de marinade door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een grote kom.
  • Meng de kipblokjes goed door de marinade, zet dit afgedekt een uur of nog liever een nacht in de koelkast.
  • Zet de grill aan van je oven. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Voor de saus zet je een pan met een scheut olie op middelhoog vuur. Bak hierin de uien goudbruin in ongeveer 10 minuten. Voeg nu de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe nu de garam masala kruiden, gerookte paprikapoeder, kaneelpoeder, zout en cashewnoten erbij en bak dit ook even mee.
  • Giet dan het blikje tomatenblokjes en de kokosmelk erbij en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Pureer daarna de saus tot een gladde saus en giet dit weer in de pan.
  • Leg de kipstukjes op de ovenplaat en grill ze vlak onder de grill van de oven gaar en goudbruin aan beide kanten. Of grill ze in de grillpan op hoog vuur.
  • Als de kip klaar is doe deze dan in de saus en laat nog even staan op laag vuur. Voeg als laatste de roomboter toe en meng dit door de saus.
  • Bestrooi het gerecht met korianderblaadjes en kokossnippers en serveer met de roti.