In de oven geroosterde aardperen. Wil je deze heerlijke vergeten wintergroente eens op een bijzondere manier bereiden, rooster ze dan in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 700 gr aardperen
- olijfolie
- 8 teentjes knoflook
- 1 el rozemarijnzout*
- 2 takken tijm
- 1 klont roomboter
- Peper
- 1 el citroenrasp
Leg de aardperen met schil in een bak met water. Laat ze daar ongeveer een kwartiertje in staan, zodat het meeste zand loslaat. Schrob ze dan goed schoon met een schuursponsje.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Vet een ovenschaal in met olie of boter.
Snijd de aardperen in stukken en leg ze in de ovenschaal samen met de ongepelde teentjes knoflook.
Giet er wat olijfolie over en bestrooi met de rozemarijnzout en tijmblaadjes.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het in de hete oven.
Rooster de aardperen ongeveer 45 minuten in de oven. Verwijder dan het aluminiumfolie en rooster ze verder tot ze krokant van buiten en zacht van binnen zijn.
Haal de schaal uit de oven en leg een klont boter op de aardperen. Druk de knoflook uit de schil en rasp er wat citroen boven.
Meng alles goed door elkaar en lepel het dan in een serveerschaal.
Draai als laatste nog wat peper uit de molen er boven.