In cider gestoofde peren. Een heerlijk nagerecht van gestoofde peertjes in cider met vanille. Serveer het met zelfgemaakte chocoladesaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 4 stoofperen
- 660 ml perencider
- 150 gr kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 25 gr gehakte hazelnoten
Giet de peercider in een pan en breng aan kook samen met de suiker. Zet het vuur dan lager.
Snijd het vanillestokje doormidden, schraap de zaadjes eruit en doe dit samen met het stokje bij de cider.
Schil de stoofperen, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen met een meloenbolletjeslepel.
Leg de peertjes in de pan met cider (ze moeten helemaal onder staan) en laat dit zo lang pruttelen tot de peertjes zacht geworden zijn. Schep ze er dan voorzichtig uit.
Breng het vocht weer aan de kook en laat dit inkoken tot een siroop. Giet 150 ml van de siroop in een andere pan en houd dit tegen de kook aan.
Hak de chocolade fijn en doe dit bij de 150 ml siroop, laat dit op laag vuur smelten tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt. Giet dit over de peertjes en serveer met gehakte nootjes.