Hummus met zwarte knoflook. Zelf hummus maken is zoveel lekkerder en je kunt zelf de smaak bepalen. Ik heb er zwarte knoflook bij gedaan, zo lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 1 pot (540 gr) kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- 5 tenen zwarte knoflook
- 6 el tahin (sesampasta)
- 50 ml olijfolie
- peper en zout
- een paar kikkererwten
- 1 teentje zwarte knoflook
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- 1 el olijfolie
Giet de pot kikkererwten met vocht* in je keukenmachine.
Houd een paar kikkererwten achter voor garnering.
Doe er de knoflooktenen en sesampasta bij en mix tot een gladde massa. Giet er zoveel olijfolie bij tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de hummus in een schaaltje. Snijd het zwarte knoflookteentje in stukjes en leg dit op de hummus. Strooi er wat zwarte sesamzaadjes over en lepel de olijfolie erover.