Ga terug
+ servings
Hummus met tonijn en olijven. Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze tonijn en olijvenhummus doet het goed hierbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerechten, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik (310 gr) kikkererwten
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 el citroensap
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 5 zwarte olijven, gehakt
  • 1 snufje (gerookte) paprikapoeder

Instructies
 

  • Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de tonijn, olijfolie (van de tonijn), tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder, peper en zout.
  • Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is.
  • Schep de hummus in een schaal en serveer met de gehakte zwarte olijven, wat olijfolie en paprikapoeder erover.