Ga terug
+ servings
Hummus met rode miso,
Voorbereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pot (570 gr) kikkererwten
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el rode miso
  • 2 el tahin
  • ± 50 ml water
  • 1 knoflookteen
  • 1 el citroensap
  • zeezout, naar smaak
  • zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Doe de kikkererwten met vocht en al in een keukenmachine. Voeg daar de zonnebloemolie, miso, tahin, gehakte knoflook en citroensap toe en mix.
  • Voeg water toe om het een smeuïg mengsel te laten worden. Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout.
  • Doe de hummus in een schaaltje en strooi er wat zwarte sesamzaadjes over.