Ga terug
+ servings
Hummingbird muffins. Deze heerlijke muffins zijn geïnspireerd op de beroemde Hummingbird cake en zijn rustieke banaan-ananasmuffins.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 150 gr (riet)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr kokosolie, gesmolten
  • 200 gr zelfrijzend bloem
  • 50 gr kokosrasp
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 1 blikje (140 gr) ananas
  • 50 gr pecannoten, gehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout

Topping

  • 200 gr verse roomkaas
  • 100 gr poedersuiker, gezeefd
  • 1 limoen, rasp ervan
  • 12 pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet het blikje ananas af, laat het uitlekken en snijd het in kleine stukjes.
  • Klop in een grote kom de eieren klop schuimig op met de suikers en klop dan de kokosolie hierdoor.
  • Voeg dan de bloem en kokosrasp toe en spatel dit erdoor. Doe dan de overige ingrediënten erbij en spatel dit er ook door.
  • Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet
  • helemaal tot de rand vullen).
  • Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de topping en verdeel de topping met een paletmes of spuitzak over de muffins en top ze af met een pecannoot.