Ga terug
+ servings
Gebakken eieren op een bedje van gekruide bonen, op warme maïstortilla's, voeg een paar sauzen toe en voilà!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt
Keuken Mexicaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik 400 gr zwarte bonen
  • olijfolie
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 pot Rancheros Red Sauce
  • peper en zout
  • 8 tostadas
  • 4 grote eieren naar wens gebakken

Topping

  • feta verkruimeld
  • verse koriander
  • avocado

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes. Giet de zwarte bonen af, spoel ze schoon en uitlekken in een vergiet.
  • Bak de gehakt rul in een hete pan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg dan de ui en paprika toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Doe dan de uitgelekte zwarte bonen en de saus erbij, breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat al roerend 5-7 minuten koken tot het meeste vocht is opgenomen.
  • Verhit een tweede middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de eieren.
  • Verwarm de tostadas of tortilla’s eventueel in de oven.
  • Verdeel de tostadas over 4 borden. Beleg elk bord met het gehakt/bonenmengsel en een gebakken ei.
  • Garneer met verkruimelde feta, koriander en plakjes avocado.