Ga terug
–+ servings
Hongaarse goulashsoep is een must-have tijdens de koude maanden!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Hongaars
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 3 grote uien
  • 2 rode paprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el zoete paprikapoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad geplet
  • 100 ml tomaten passata
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 ltr runderbouillon*
  • Topping
  • 6 el zure room
  • 2 el gehakte bladselderij

Instructies
 

  • Maak de bouillon volgens het recept en bewaar het vlees waarvan je de bouillon getrokken hebt.
  • Snijd de uien in dunne halveringen. Snijd de paprika in reepjes en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak de uien 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Roer vervolgens de rode paprika erdoor en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg tot slot de knoflook toe en bak een minuut, tot de geur vrijkomt.
  • Roer de paprikapoeders erdoor en meng alles tot het goed gemengd is. Laat het een paar seconden koken zodat de smaken en aroma's vrij kunnen komen.
  • Giet de tomatensaus erbij en voeg de karwijzaadjes, laurierblaadjes en een snufje zout en peper toe.
  • Doe dit in de pan met bouillon en vlees. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 15 minuten sudderen.
  • Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
  • Om te serveren, schep de soep in kommen en serveer eventueel met een klodder zure room en wat knapperig brood!