Hongaarse goulashsoep is een must-have tijdens de koude maanden!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Hongaars
- 3 grote uien
- 2 rode paprika's
- 4 teentjes knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad geplet
- 100 ml tomaten passata
- 2 laurierblaadjes
- 1,5 ltr runderbouillon*
- Topping
- 6 el zure room
- 2 el gehakte bladselderij
Maak de bouillon volgens het recept en bewaar het vlees waarvan je de bouillon getrokken hebt.
Snijd de uien in dunne halveringen. Snijd de paprika in reepjes en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak de uien 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Roer vervolgens de rode paprika erdoor en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg tot slot de knoflook toe en bak een minuut, tot de geur vrijkomt.
Roer de paprikapoeders erdoor en meng alles tot het goed gemengd is. Laat het een paar seconden koken zodat de smaken en aroma's vrij kunnen komen.
Giet de tomatensaus erbij en voeg de karwijzaadjes, laurierblaadjes en een snufje zout en peper toe.
Doe dit in de pan met bouillon en vlees. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 15 minuten sudderen.
Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
Om te serveren, schep de soep in kommen en serveer eventueel met een klodder zure room en wat knapperig brood!