Gehaktballen maken? Ontdek ons familierecept voor de lekkerste gehaktballen. Perfect met half-om-half gehakt en verrassende smaakmakers!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 500 gr gehakt hoh
- 3 beschuiten
- 1 ei
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook geperst
- 2 el ketjap manis
- 2 el sweet chilisaus
- 2 el mosterd
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gehakte rozemarijn
- zout en peper, naar smaak
- 3 el roomboter
- 400 ml runderbouillon
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de bouillon) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.
Schenk de bouillon erbij en laat de ballen onder af en toe keren - met de deksel schuin op de pan - in 30-40 minuten op laag vuur gaar worden.