Ga terug
+ servings
Gehaktballen maken? Ontdek ons familierecept voor de lekkerste gehaktballen. Perfect met half-om-half gehakt en verrassende smaakmakers!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gehakt hoh
  • 3 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sweet chilisaus
  • 2 el mosterd
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • zout en peper, naar smaak
  • 3 el roomboter
  • 400 ml runderbouillon

Instructies
 

  • Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de bouillon) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de ballen onder af en toe keren - met de deksel schuin op de pan - in 30-40 minuten op laag vuur gaar worden.