Hertenbiefstuk met rode wijnsaus. Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 2 hertenbiefstukken
- ½ tl rozemarijnzout
- 20 ml olijfolie
- 500 gr pastinaak
- 20 gr roomboter
- 30 gr slagroom
- peper en zout
- rode wijnsaus*
- cranberry bieten compote**
Maak alvast de rode wijnsaus en cranberry bieten compote. Dit kan je op de avond zelf opwarmen.
Laat het vlees ongeveer een half uur voor het bakken op kamertemperatuur komen.
Schil de pastinaken en snijd deze in kleine blokjes. Kook de blokjes in water met zout tot ze zacht geworden zijn (ongeveer 15-20 minuten).
Giet dan de pastinaakblokjes af en laat even uitstomen. Doe ze dan samen met een klont roomboter en een scheut room in de keukenmachine en mix tot een gladde puree.
Smeer de hertenbiefstuk rondom in met olijfolie en bestrooi ze dan met de rozemarijnzout.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk 2 minuten op hoog vuur.
Draai ze dan om en bak de andere kant ook een minuutje of twee. Laat het vlees daarna rusten op een bord losjes afgedekt met aluminiumfolie.
Serveer de hertenbiefstukjes met de rode wijnsaus, pastinaakpuree en de cranberry bieten compote.