Hele zeebaars met groene kruidenchutney. Bak jij wel eens vis thuis? Nou ik wel hoor en het is helemaal niet moeilijk, probeer het maar eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Indiaas
- 1 grote zeebaars
- 1 flinke scheut zonnebloemolie
- 1 tl garam masala kruidenmix
- peper en zout
- knoflook
- koriander
- kokosvlokken
- groene kruidenchutney*
Laat jouw visboer de zeebaars schoonmaken (ingewanden eruit halen) en ontschubben. Maar de kop en staart mag eraan blijven.
Maak de groene kruidenchutney volgens het recept.
Spoel de vis - voor het bakken - af onder de koude kraan en dep hem droog (ook van binnen) met keukenpapier.
Kerf aan beide kanten van de vis de huid in met een scherp mes. Hierin kan je eventueel wat plakjes knoflook in steken. Bestrooi de vis met peper en zout en leg de koriandersteeltjes in de buikholte.
Verwarm een vispan of een grote bakpan met de olie en de garam masala kruidenmix en bak hierin de zeebaars aan beide kanten goudbruin en gaar.
Dit duurt ongeveer 7-8 minuten afhankelijk van de grootte van de vis. Haal de vis dan voorzichtig uit de pan en leg hem op een mooie schaal.
Garneer met wat korianderblaadjes en geroosterde kokosvlokken. En lepel de saus eromheen of serveer dit apart. Lekker met naanbrood en een groene salade.