Hele snijbonen gebakken in misoboter. Ik ben verslaafd aan miso en gebruik het in diverse gerechten. Ook bij groente is het erg lekker. Probeer eens deze Hele snijbonen gebakken in misoboter.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Bijgerechten
Keuken Aziatisch, Nederlands
- 400 gr hele snijbonen
- 3 el misoboter
- 1 lente-ui
- 1 el witte sesamzaadjes
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Maak de snijbonen schoon en kook ze ongeveer 5 minuten beetgaar in een pan met water (zonder zout). Giet ze dan af. Hoe verser de bonen zijn, hoe sneller gaar ze zijn.
Verwarm de misoboter in een grote bakpan en leg hierin de gekookte snijbonen. Laat ze op middelhoog/laag vuur ongeveer 5 minuten stoven in de misoboter tot ze lekker zacht geworden zijn.
Serveer ze op een schaal en bestrooi met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes.