Ga terug
+ personen
Heerlijke smeuige brownies. Met dit basisrecept maak je heel makkelijk de lekkerste brownies. Je kunt er nog vers fruit of andere smaakmakers toevoegen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 150 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een vierkant bakblik van 24 centimeter met bakpapier.
  • Hak de pure chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe dit samen in een glazen kom en zet deze boven een pannetje met heet water. Laat dit au-bain-marie smelten.
  • Klop ondertussen de eieren luchtig met basterdsuikersuiker en vanille in 2-3 minuten. Zeef dan de bloem en cacaopoeder erboven en spatel dit door het eimengsel.
  • Voeg hierbij de gesmolten chocolade en boter en roer dit erdoor heen.
  • Giet het in het bakblik, zet dit op een ovenplaat en schuif het in de oven.
  • Bak de brownies in ongeveer 35 minuten smeuïg of in 45 minuten iets droger.
  • De bovenkant is dan krokant en van binnen is het nog enigszins zacht (de brownie wordt vanzelf stevig als het afkoelt).
  • Haal het uit de oven, laat goed afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  • Je kunt de brownies goed ingepakt 3-4 dagen bewaren, maar ik denk dat ze snel op zijn.