Ga terug
+ servings
Havermoutkoekjes met cranberries en kaneel. Lekkere en verantwoorde koeken voor in de herfst of winter. Helemaal niet moeilijk te maken, probeer ze eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 28 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 35 gr cranberries
  • 70 gr havermout (rolled oats)
  • 70 gr bloem
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 100 gr geraspte kokos
  • 35 gr geschaafde amandelen
  • 65 gr roomboter
  • 2 el stroop
  • 2-3 el water
  • ½ tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de cranberries fijn.
  • Meng in een grote kom de havermout, bloem, basterdsuiker, kaneelpoeder, kokos, amandelen en gehakte cranberries goed door elkaar.
  • Smelt de boter, stroop en water in een pan. Voeg hierbij het bakpoeder en roer dit er goed doorheen.
  • Meng deze boter door de droge ingrediënten, als het te droog lijkt kan je er nog een of twee eetlepels water bij doen. Het deeg moet aan elkaar blijven plakken.
  • Maak van het mengsel 9 balletjes en verdeel ze over de bakplaat. Laat er wel wat ruimte tussen. Druk ze dan voorzichtig iets platter met een natte hand.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes goudbruin in ongeveer 15-18 minuten.
  • Haal ze eruit en laat ze afkoelen (nu worden ze vanzelf hard).
  • Je kunt de koeken ongeveer twee weken bewaren in een goed afgesloten koektrommel of plastic bak.