Ga terug
+ personen
Havermout en chiapudding met verse vijgen. Geen tijd of zin om 's morgens ontbijt klaar te maken? Maak dit ontbijtje dan 's avonds klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 90 gr havermout
  • 2 el chiazaadjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 250 ml melk
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 4 el vijgenjam*
  • 2 verse vijgen
  • 2 el granola

Instructies
 

  • Meng de havermout met de chiazaadjes, kaneel- en gemberpoeder in een kom.
  • Roer de melk en yoghurt hier doorheen. Laat even staan tot het wat dikker wordt.
  • Spoel de vijgen schoon, verwijder de steelaanzet en snijd 1 vijg in plakken.
  • Lepel de vijgenjam onder in de potjes. Druk 3 plakjes vijg tegen de wand van de potjes en verdeel de pudding over de 2 potjes of glazen.
  • Snijd de andere vijg in kwarten en leg die op de pudding. Lepel er eventueel nog wat granola op. Zet een nacht afgedekt in de koelkast.