Havermout en chiapudding met verse vijgen. Geen tijd of zin om 's morgens ontbijt klaar te maken? Maak dit ontbijtje dan 's avonds klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 5 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
- 90 gr havermout
- 2 el chiazaadjes
- 1 tl kaneelpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 250 ml melk
- 125 ml Griekse yoghurt
- 4 el vijgenjam*
- 2 verse vijgen
- 2 el granola
Meng de havermout met de chiazaadjes, kaneel- en gemberpoeder in een kom.
Roer de melk en yoghurt hier doorheen. Laat even staan tot het wat dikker wordt.
Spoel de vijgen schoon, verwijder de steelaanzet en snijd 1 vijg in plakken.
Lepel de vijgenjam onder in de potjes. Druk 3 plakjes vijg tegen de wand van de potjes en verdeel de pudding over de 2 potjes of glazen.
Snijd de andere vijg in kwarten en leg die op de pudding. Lepel er eventueel nog wat granola op. Zet een nacht afgedekt in de koelkast.