Havermout appel crumble. Deze havermout appel crumble is een verwenontbijtje voor bijvoorbeeld de zondagmorgen, wat je zonder schuldgevoel kunt eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 2 appels
- 20 gr rozijnen
- 2 tl kaneel
- 40 ml kokosolie
- 15 ml honing
- 50 gr havermout
- 25 gr amandelmeel
- Griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet twee ovenschaaltjes in met olie.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appels met de rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder en 1 eetlepel honing. Verdeel dit over de twee schaaltjes.
Smelt in een pan de kokosolie met de honing op hoog vuur, laat het karamelliseren. Voeg dan de havervlokken en amandelmeel toe en bak dit even mee.
Verdeel het havervlokkenmengsel over de twee schaaltjes.
Zet ze in de oven en bak het ongeveer 10-15 minuten tot de topping goudbruin en iets krokant is.
Serveer eventueel met wat yoghurt of kwark erbij.