Ga terug
+ servings
Havermout appel crumble. Deze havermout appel crumble is een verwenontbijtje voor bijvoorbeeld de zondagmorgen, wat je zonder schuldgevoel kunt eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 appels
  • 20 gr rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 40 ml kokosolie
  • 15 ml honing
  • 50 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet twee ovenschaaltjes in met olie.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appels met de rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder en 1 eetlepel honing. Verdeel dit over de twee schaaltjes.
  • Smelt in een pan de kokosolie met de honing op hoog vuur, laat het karamelliseren. Voeg dan de havervlokken en amandelmeel toe en bak dit even mee.
  • Verdeel het havervlokkenmengsel over de twee schaaltjes.
  • Zet ze in de oven en bak het ongeveer 10-15 minuten tot de topping goudbruin en iets krokant is.
  • Serveer eventueel met wat yoghurt of kwark erbij.