Ga terug
+ servings
Hasselback van zoete aardappelen. Hasselback is een manier om aardappelen te bereiden in de oven, ze worden ingesneden en dan in de oven gegaard.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • zout
  • 125 gr gerookte mozzarella
  • 40 gr roomboter
  • 20 salieblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Spoel de zoete aardappelen schoon en dep ze droog. Snijd aan de onderkant een klein plakje eraf, zodat de aardappelen goed blijven liggen.
  • Zet een aardappel tussen 2 stokjes en snijd ze om de halve centimeter net niet helemaal door. Herhaal dit met alle aardappelen.
  • Zet ze in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Leg op elke aardappel een takje tijm en strooi er wat zout over.
  • Dek de schaal nu goed af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Bak de aardappelen in ongeveer 60-75 minuten gaar. Haal na 60 minuten het aluminiumfolie eraf en bak ze verder af.
  • Snijd de mozzarella in hele dunne plakjes. Haal de aardappelen uit de oven als ze gaar zijn en stop de mozzarellaplakjes in de inkepingen. Zet de schaal weer in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Verwarm ondertussen de roomboter in pan en bak hierin de salieblaadjes krokant.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven en giet de boter met salie erover.