Ga terug
+ servings
Hartvormige plaattaart met vijgen. Heerlijke taart gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een creme en afgetopt met verse vijgen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 28 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 3 el poedersuiker
  • 5 verse vijgen
  • honing
  • 25 gr pistachenoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Laat de yoghurt uitlekken.
  • Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat. Snijd er eventueel een hartvorm uit of gebruik het vel in z'n geheel.
  • Vouw ongeveer 1 centimeter van het deeg naar binnen, zodat er een rand ontstaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Schuif de ovenplaat in het midden van de oven.
  • Bak de taartbodem in ongeveer 15-18 minuten goudbruin. Haal het dan uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
  • Klop ondertussen de slagroom op met de vanillesuiker en poedersuiker. Meng hierdoor de uitgelekte yoghurt en doe deze crème in een spuitzak. Leg dit in de koelkast.
  • Als de taartbodem helemaal is afgekoeld, leg dit op een schaal en vul het midden op met de crème uit de spuitzak.
  • Snijd de vijgen in plakken en leg ze op de vulling en lepel hier nog wat honing over.
  • Bestrooi de taart met gehakte pistachenoten en smullen maar.