Hartige taartjes met rode spitskool. Deze heerlijke hartige taartjes zijn makkelijk en snel te maken. Dit is een leuk vegetarische gerechtje.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 200 gr rodekool, fijngesneden
- 1 takje tijm
- 2 el palmsuiker
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gr gedroogde cranberries
- 50 gr pecannoten, grof gehakt
- 50 gr blauwe kaas
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien op de bakplaat.
Snijd ongeveer een halve centimeter van de rand het bladerdeeg rondom iets in. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het middelste gedeelte van de plakjes bladerdeeg.
Bak de bladerdeeg goudbruin in ongeveer 20 minuten in de hete oven.
Roerbak in een koekenpan of wok in de olijfolie de rode ui met de rode kool en takje tijm ongeveer 5 minuten.
Doe dan de suiker erbij en laat even meebakken, dan gaat de balsamico erbij. Bak dit ook even mee. Voeg als laatste de cranberries en pecannoten stukjes erbij.
Haal de gebakken bladerdeeg uit de oven en druk het middelste gedeelte iets in met een lepel zodat er een holte ontstaat.
Verdeel de gebakken rode spitskool hierin. Verkruimel de blauwe kaas erboven en zet de taartjes nog een minuutje in de oven zodat de kaas smelten kan. Serveer direct.