Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg. Deze taartjes zijn heel makkelijk te maken met een plakje bladerdeeg, lekkere kaas en een vijg erop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Frans
- 4 bladerdeegplakjes
- 125 gr blauwe kaas
- 25 gr pecannoten
- 4 kleine verse vijgen
- 4 el honing
- peper
- olijfolie
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
Verwarm de oven voor op 190˚C.
Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes en hak de pecannoten grof.
Snijd het harde topje van de vijgen en snijd ze dan kruislings in.
Vouw de bladerdeegplakjes voorzichtig in een muffin bakblik. Verdeel de blokjes kaas erin. Draai wat peper uit de molen hierboven en verdeel dan de pecannoten erover.
Leg op elk schuitje een ingesneden verse vijg en lepel hier wat honing over.
Zet het bakblik op een bakplaat en schuif dit (onderin) in de oven.
Bak de taartjes in ongeveer 20-25 goudbruin en gaar. Haal ze dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je ze voorzichtig met een lepel uit het bakblik haalt.