Hartige taart met zoete aardappel en sucuk. Deze quiche is gevuld met gezonde zoete aardappelen en gekruid met de pittige sucuk worst.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Frans, Midden Oosten
- 2 sucuk worstjes
- 500 gr zoete aardappel
- 100 gr baby spinazie
- 75 gr feta
- zout en peper
- 270 gr quichedeeg
- 6 eieren
- 2 el melk
- 100 gr geraspte oude kaas
Verwarm de oven voor op 200°C en schuif een ovenplaat onder in de oven op warm te worden. Vet de quichevorm in met olie.
Verwijder het velletje van de sucuk worstjes en snijd ze in dunne plakjes.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Bak de sucuk plakjes aan beide kanten goudbruin in een antiaanbak koekenpan zonder olie. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de zoete aardappelblokjes in de achtergebleven sucuk olie goudbruin en beetgaar. Voeg op het laatst de spinazie toe en bak dit een minuutje mee. Laat dit iets afkoelen.
Leg het quichedeeg in de quichevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Kluts de eieren met de melk, meng dan de geraspte kaas en peper erdoor.
Meng als laatste de zoete aardappelblokjes en spinazie erdoor. Giet dit in de quichevorm. Verdeel de plakjes sucuk erop en verkruimel de feta erboven.
Zet de quichevorm op de hete bakplaat en bak ong. 30 minuten helemaal onder in de oven goudbruin en gaar. Laat 5-10 minuten afkoelen voordat je de quiche aansnijdt.