Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen. Een echte lekkere hartige taart met veel verschillende paddenstoelen die je in de herfst maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Frans
- 1 rol taartdeeg
- 4 eieren
- 100 ml verse roomkaas
- 100 gr Pecorino truffel
- 1 takje tijm
- 3 grote uien
- olijfolie
- 1 el bruine suiker
- 2 el balsamico
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan tegen de randen. Prik wat gaatjes op de bodem.
Vulling: Kluts de eieren in een grote kom, meng de roomkaas, tijmblaadjes en peper en zout erdoor. Rasp de Pecorino, meng dit erdoor en giet het mengsel in de taartvorm.
Zet het onder in de hete oven en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de uien in dunne ringen. Bak deze goudbruin op middelhoog vuur in een grote pan met olie. Voeg dan de suiker, zout en peper toe en bak dit mee met de uien.
Doe de balsamico erbij en laat de uien op laag vuur nog ongeveer 10 minuten bakken.
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en scheur de grote exemplaren in stukken.
Bak in een andere bakpan in een scheutje olijfolie de paddenstoelen in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Als de taart gaar is, haal je die uit de oven en schep je de uien en de paddenstoelen erop.
Snijd de taart dan in punten en serveer deze warm of lauwwarm.