Harissa zelf maken. Harissa is een pittige chilipasta uit de Arabische keuken. Deze heerlijke saus kan je heel makkelijk zelf maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Midden Oosten
- 5 rode pepers
- 1 el pul biber
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl karwijzaadjes
- 1 el rodewijnazijn
- 3 el olijfolie
- 1 tl gehakte ingelegde citroen
- 1 tl rozenwater
- ¼ tl zout
Rooster de hele pepers in een hete antiaanbakpan. Haal ze er dan uit en laat ze iets afkoelen.
Snijd dan het steeltje eraf en snijd ze in stukken. Doe ze in een keukenmachine samen met alle andere ingrediënten en mix dit fijn.
Voeg eventueel wat water toe als je een wat dunnere harissa wilt.
Lepel het in een brandschoon jampotje en zet dit in de koelkast tot gebruik.