Ga terug
+ servings
Harissa zelf maken. Harissa is een pittige chilipasta uit de Arabische keuken. Deze heerlijke saus kan je heel makkelijk zelf maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 rode pepers
  • 1 el pul biber
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl karwijzaadjes
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gehakte ingelegde citroen
  • 1 tl rozenwater
  • ¼ tl zout

Instructies
 

  • Rooster de hele pepers in een hete antiaanbakpan. Haal ze er dan uit en laat ze iets afkoelen.
  • Snijd dan het steeltje eraf en snijd ze in stukken. Doe ze in een keukenmachine samen met alle andere ingrediënten en mix dit fijn.
  • Voeg eventueel wat water toe als je een wat dunnere harissa wilt.
  • Lepel het in een brandschoon jampotje en zet dit in de koelkast tot gebruik.