Harissa kipkebabs met parelcouscous. Heerlijke spiesjes met stukjes gekruid kipdijfilet erop, dit samen met een salade van parelcouscous met groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- 500 gr kipdijfilets
- 2 el harissa
- 1 tl komijnpoeder
- ½ citroen, sap ervan
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
Saus
- 200 ml Griekse yoghurt
- 10 blaadjes munt
- 1 tl harissa
- peper en zout
Snijd de kipdijfilets in stukken van ongeveer 2 centimeter. Meng in een kom de harissa, komijnpoeder, citroensap, geraspte knoflook, peper en zout met elkaar.
Doe het vlees in de kom en meng het goed door de marinade. Laat dit minimaal een half uur marineren. Of maak het de dag ervoor en zet het afgedekt in de koelkast voor een nacht.
Rijg de stukjes gemarineerde kip aan de houten prikkers en vet het in met olijfolie.
Verhit een grill-, of gietijzeren pan op hoog vuur.
Grill de kebabs in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de yoghurtsaus, hak hiervoor de munt fijn en meng dit samen met de harissa door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kebabs met de saus en parelcouscous salade.