Ga terug
–+ servings
Haringtartaar met biet en ei. Een heerlijk gerecht gemaakt van de Hollandse Nieuwe. Ziet het er niet prachtig en lekker uit?
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 haringen met ui
  • 3 takken dille
  • 1 gekookte aardappel
  • 2 gekookte eieren
  • 2 el zure room
  • 1 tl mierikswortel
  • peper en zout
  • 1 gekookte rode biet

Instructies
 

  • Zet allereerst twee kommen klaar en twee bordjes en steekringen.
  • Haal de dilleblaadjes van de takken en hak dit fijn.
  • Maak de haringen schoon, verwijder het staartje en eventuele graatjes. Snijd de haring dan in kleine blokjes. Doe dit in een kom en meng met de uitjes en dille.
  • Snijd de aardappel in hele kleine blokjes, pel de eieren en snijd ze ook in kleine stukjes.
  • Meng dit in een kom samen met de zure room, mierikswortel, peper en zout.
  • Snijd de rode biet in hele dunne plakken met een mandoline of rasp de biet grof.
  • Leg de steekringen op de bordjes en verdeel de haring hierin. Daarop gaat de aardappel eisalade, druk dit iets aan en bovenop leg je de rode biet.
  • Haal de steekring er voorzichtig af en garneer met een takje dille. Serveer direct.