Haringtartaar met biet en ei. Een heerlijk gerecht gemaakt van de Hollandse Nieuwe. Ziet het er niet prachtig en lekker uit?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 haringen met ui
- 3 takken dille
- 1 gekookte aardappel
- 2 gekookte eieren
- 2 el zure room
- 1 tl mierikswortel
- peper en zout
- 1 gekookte rode biet
Zet allereerst twee kommen klaar en twee bordjes en steekringen.
Haal de dilleblaadjes van de takken en hak dit fijn.
Maak de haringen schoon, verwijder het staartje en eventuele graatjes. Snijd de haring dan in kleine blokjes. Doe dit in een kom en meng met de uitjes en dille.
Snijd de aardappel in hele kleine blokjes, pel de eieren en snijd ze ook in kleine stukjes.
Meng dit in een kom samen met de zure room, mierikswortel, peper en zout.
Snijd de rode biet in hele dunne plakken met een mandoline of rasp de biet grof.
Leg de steekringen op de bordjes en verdeel de haring hierin. Daarop gaat de aardappel eisalade, druk dit iets aan en bovenop leg je de rode biet.
Haal de steekring er voorzichtig af en garneer met een takje dille. Serveer direct.