Haringsalade met kerriesaus. De Hollandse Nieuwe is er weer en daar gaan we goed van genieten. Lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in deze salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 kleine zoete aardappel
- ½ rode ui
- 2 haringen
- 1 blikje (200 gr) zwarte bonen
- 1 avocado
- 1 handvol slablaadjes
- 2 el zure room
- ½ tl kerriepoeder
- snuf zout
Schil de zoete aardappel, snijd deze in hele kleine blokjes en kook de blokjes een paar minuutjes tot ze net zacht geworden zijn. Giet af en spoel af met koud water.
Schil de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de haringen in kleine blokjes.
Giet de zwarte bonen af, spoel ze af en laat uitlekken. Snijd de avocado in kleine blokjes.
Saus: meng de kerriepoeder en zout door de zure room. Proef of deze voldoende op smaak is, voeg anders nog wat kerriepoeder of zout toe.
Verdeel wat slablaadjes onder in het glas. Lepel hierop de zwarte boontjes, avocado-, zoete aardappelblokjes en de haring.
Lepel de kerriesaus erover en serveer met een paar rode uiringen erop.