Haringsalade met aardappel en rucola. Haring geserveerd met gekookte krieltjes, augurken, dille en rode ui, klassieker wordt het niet. Maar wel lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 150 gr krieltjes
- 3 Hollandse nieuwe
- 1 kleine rode ui
- 2 augurken
- 4 takken dille
- 1 zakje rucola
- 2 tl kappertjes
Dressing
- 5 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el grove mosterd
- peper en zout
Kook de krieltjes gaar, giet ze af, laat ze uitstomen en afkoelen. Je kunt nu eventueel de schil eraf trekken of je serveert ze met schil. Snijd ze doormidden.
Dressing: Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, mosterd, zout en peper. Klop krachtig om te mengen en te emulgeren.
Snijd de haringen in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de rode ui in hele dunne ringen, de augurken in plakjes en hak de dilleblaadjes grof.
Verdeel de rucola over de borden. Leg hierop de aardappeltjes, haringstukjes, rode ui, augurk, dille en kappertjes.
Besprenkel met de vinaigrette.
Serveer onmiddellijk.