Ga terug
+ servings
Hamburger met barbecue uien. Ben je gek op hamburgers? Dan moet je beslist deze burgers met lekkere pittige uien proberen. Een smaakbom!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote rode ui
  • 50 ml barbecuesaus
  • 2 hamburgers
  • 2 burgerbroodjes
  • 1 zakje sla

Saus

  • 50 gr blauwe kaas
  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2-4 druppels hete saus*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ en leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
  • Snijd de rode ui in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de parten in met de barbecuesaus, leg ze op de bakplaat en schuif deze in de hete oven.
  • Rooster de ruin in ongeveer 25 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Saus: verkruimel de blauwe kaas en doe dit samen met de mayonaise en yoghurt in een kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met de hete saus.
  • Bak of grill de burgers in een hete grill- of bakpan aan beide kanten goudbruin in ongeveer 2-4 minuten per kant.
  • Bak ondertussen de burgerbroodjes af in de hete oven.
  • Snijd de broodjes doormidden, lepel de saus erop, beleg ze met sla en burgers. Top de burgers af met de uien. Enjoy!