Hamburger met bacon jam. Als je hamburgers eens op een speciale manier wilt serveren, maak dan snel deze te lekkere bacon jam erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 19 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- #bacon jam#
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 250 gr gerookte spekreepjes
- 1 el olijfolie
- 1 tl chipotle vlokken
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el oploskoffiepoeder
- 75 ml kokend water
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 5 el appelciderazijn
- 5 el ahornsiroop
- zwarte peper
- 4 hamburgers
- 4 hamburger broodjes
- 4 plakken gerookte kaas
- sla
Snijd de ui in dunne halveringen en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en chipotle vlokken toe en bak tot de ui zacht is.
Meng de koffie oplospoeder en bruine basterdsuiker door het water en giet dit in de pan bij de spekjes en ui.
Voeg dan de azijn en ahornsiroop toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Als het kookt zet je het vuur weer wat lager en laat je ongeveer een uurtje pruttelen.
Als al het vocht verdampt is en het mengsel lekker sticky is, is het klaar. Proef of de smaak naar wens is, pimp het anders nog op met een van de ingrediënten.
Bak de hamburgers op de grill of in een grillpan en leg op het laatst een plak rookkaas erop tijdens het bakken.
Grill de broodjes in de oven en beleg ze met sla. Leg hierop de hamburgers en top het af met de bacon jam.
Enjoy!