Halloumiburgertjes. Lekkere vegetarische balletjes gemaakt van halloumi kaas, broccoli, wortels en koriander. Serveer ze op een broodje.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 3 broccoliroosjes
- 1 wortel
- 225 gr halloumi
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 10 muntblaadjes, fijngesneden
- 1/2 rode peper, fijngesneden
- 1 klein ei (losgeklopt)
- 5 el bloem
- olie
- 4 el Griekse yoghurt
- 1/2 tl sriracha
- snufje zeezout
- 4 pistoletjes
- sla
Snijd de roosjes van de broccoli fijn, rasp de wortel en halloumi fijn. Doe in een kom, voeg het ei, bloem, lente-ui, munt en rode peper toe en meng door elkaar.
Je kunt dit ook een keukenmachine doen. Pulseer alles dan fijn en meng dan het ei en bloem erdoor. Vorm met je handen 12 burgertjes ervan.
De burgertjes voelen een beetje nat, maar tijdens het bakken worden ze steviger. Zo niet, doe er dan nog wat bloem bij. Zet ze ongeveer een uurtje in de koelkast.
Verhit een antiaanbak koekenpan met een scheut olie op middelhoog vuur.
Bak de burgertjes in de koekenpan aan beide kanten goudbruin in ongeveer 7 minuten. Draai ze voorzichtig om met een spatel.
Roer de ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar. Bak of warm de broodjes even lekker warmen op in de oven.
Serveer de burgers op het broodje met wat sla en de saus.