Ga terug
+ servings
Halloumi spiesjes met krieltjes. Deze vegetarische spiesjes zijn heerlijk op de barbecue. Serveer ze met een pesto en je hebt een complete maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 20 krieltjes
  • 1 blok (250 gr) halloumi
  • 1 rode ui
  • 20 snack paprika’s
  • 2 el olie
  • zelfgemaakte pesto

Instructies
 

  • Laat de houten prikkers 30 minuten in een schaal met water staan. Dit zorgt ervoor dat ze niet zullen verbranden op de barbecue.
  • Kook ondertussen de krieltjes gaar in een pan met gezouten water. Giet ze dan af en laat ze iets afkoelen.
  • Dep de halloumi goed droog met keukenpapier en snijd deze in 20 blokjes.
  • Schil de rode ui en snijd dit in stukken, ongeveer zo groot als de halloumi blokjes.
  • Nu gaat het leuk werk beginnen: rijg aan elk stokje een aardappel, rode ui, blokje halloumi, paprikaatje, aardappel, rode ui, blokje halloumi en paprikaatje. Doe dit met alle stokjes.
  • Kwast de spiesjes rondom in met een beetje olie.
  • Zet de grillpan op hoog vuur en laat deze heet worden of grill de spiesjes ongeveer 4 minuten op de barbecue. Serveer de spiesjes met de zelfgemaakte pesto.