Ga terug
+ personen
Gyros kofta's met tahinsaus. Kofta is een gehaktrol gekruid met gyroskruiden. Lekker geserveerd in een wrap met een sausje erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el gyroskruiden
  • 4 wrap tortilla's
  • 8 tomaten
  • 1 rode ui
  • verse koriander*
  • 1 zakje slamix

Saus

  • 4 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 4 el tahin (sesampasta)
  • 1 knoflookteentje
  • peper en zout

Instructies
 

  • Meng de gyroskruiden door het gehakt en maak hiervan 8 kofta's.
  • Snijd de tomaten in plakken, de ui in dunne ringen en hak de koriander fijn.
  • Bak de kofta’s in een grill- of antiaanbakpan tot ze gaar en goudbruin zijn (ong. 5-6 minuten).
  • Maak ondertussen de tahinsaus door de ingrediënten met elkaar te mengen. Mocht de saus te dik zijn, meng het dan met een klein beetje water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de saus over de tortilla's, verdeel de sla en tomaten erover.
  • Leg hierop dan 2 kofta's en verdeel de rode ui en korianderblaadjes erover.
  • Rol de tortilla's op en smullen maar.