Ga terug
–+ servings
Gumbo met kalkoen en chorizo. Eindelijk heb ik eens een gumbo recept gemaakt voor hubbie. Als hij Amerika mist, dan tover ik een Amerikaans gerecht op tafel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 selderijstengels
  • 1 grote ui
  • Olie
  • 200 gr chorizo worst
  • 250 gr kalkoenfilet
  • 100 gr rauwe garnalen
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 el Tabasco
  • Peper en zout
  • 1 bosje peterselie

Erbij

  • gekookte (zilvervlies)rijst

Roux

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 60 gr bloem

Instructies
 

  • Maak eerst de roux: verwarm de zonnebloemolie in een pan. Voeg de bloem erbij en mix dit op laag vuur al roerend door elkaar tot het mengsel donkerbruin geworden is (30 minuten).
  • Snijd de selderijstengels en ui heel erg fijn (eventueel in je keukenmachine).
  • Snijd de chorizo in dunne plakken, de kalkoenfilet in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in dunne repen en hak de knoflook fijn.
  • Bak in een wok of hapjespan de chorizo goudbruin, voeg dan de kalkoenblokjes toe en bak ze samen met de worst gaar. Doe dan de paprika, selderij en ui erbij en bak dit mee.
  • Giet ondertussen de bouillon bij de roux in de pan en meng dit tot een saus.
  • Doe dan het vlees en de groenten bij de saus en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef of het voldoende op smaak is, voeg peper, zout en Tabasco naar smaak toe.
  • Serveer de Gumbo met de rijst in diepe borden of kommen en bestrooi met peterselie.