Guacamole zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare. Ik vind het lekker als de avocado's niet teveel geprakt zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
- 3 avocado's
- 1 limoen
- ½ rode ui
- ½ Jalapeño peper
- 3 el verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 tl zout
Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Pers de limoen uit en snijd de rode ui fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño peper en snijd deze fijn.
Hak de koriander fijn en rasp de knoflook.
Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork.
En maak een pasta met knoflook, ui, knoflook, jalapeño en koriander in een keukenmachine.
Meng nu de pasta door de avocado en breng op smaak met citroensap.
De avocado's kunnen snel verkleuren dus serveer direct.