Ga terug
+ servings
Guacamole zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare. Ik vind het lekker als de avocado's niet teveel geprakt zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 avocado's
  • 1 limoen
  • ½ rode ui
  • ½ Jalapeño peper
  • 3 el verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Pers de limoen uit en snijd de rode ui fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño peper en snijd deze fijn.
  • Hak de koriander fijn en rasp de knoflook.
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork.
  • En maak een pasta met knoflook, ui, knoflook, jalapeño en koriander in een keukenmachine.
  • Meng nu de pasta door de avocado en breng op smaak met citroensap.
  • De avocado's kunnen snel verkleuren dus serveer direct.