Ga terug
+ servings
Groente stoofpot met chorizo. Een heerlijk eenpansgerecht, ideaal voor een koude dag, lekker spicy door de chorizo. Comfortfood op z'n best.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 lenteuien
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr krieltjes
  • ½ broccoli stronk
  • 1 chorizo (200 gr)
  • Olijfolie
  • 300 ml bouillon
  • 300 ml tomatensaus
  • 2 takken tijm

Instructies
 

  • Snijd de lenteuien in dunne ringen. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes samen met de paprika. Hak de knoflook fijn, snijd de krieltjes doormidden en de broccoli in stukken.
  • Snijd de chorizo in dunne plakken en bak dit in een grote (hapjes)pan in een beetje olijfolie. Voeg de lenteui, wortel, paprika, knoflook en krieltjes toe en bak dit even mee.
  • Schenk de bouillon en tomatensaus erbij en leg de tijm in de pan, breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag.
  • Leg een deksel op de pan en laat dit ongeveer 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn. Voeg halverwege de broccoli toe om mee te garen in de pan.
  • Als de aardappeltjes en groenten gaar zijn en de saus lekker ingekookt is, kan je het gerecht met pan en al serveren op tafel.