Ga terug
+ servings
Groene voorjaarssalade met asperges. Maak deze salade, zodra de verse asperges uit eigen land er zijn. Lente...ik heb er zin in.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr groene asperges
  • 100 gr doperwtjes
  • ½ komkommer
  • 4 gekookte eieren
  • 1 bos veldsla
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bosje daslook
  • 5 gr bieslook
  • dressing*

Instructies
 

  • Breek de harde kontjes van de groene asperges. Blancheer de asperges en doperwtjes ongeveer 1 minuutje, giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de komkommer in dunne plakken en de gekookte eieren doormidden.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen, snijd de daslook grof en snijd de bieslook fijn.
  • Dressing: doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Als de dressing te dik is, voeg dan wat water toe.
  • Verdeel slablaadjes op een grote schaal of bord en leg hierop de groenten en de halve eieren.
  • Bestrooi met de lente-ui en kruiden.
  • Serveer de dressing apart erbij.