Ga terug
+ servings
Groene quinoa voorjaars bowl. Een heerlijke vegetarische bowl vol met groene groenten en een lekkere zelfgemaakte korianderpesto.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr gekookte quinoa
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 150 gr groene aspergetips
  • 75 gr doperwten
  • 75 gr sojaboontjes
  • 1 handje pompoenpitten
  • 100 gr ricotta
  • 2 el korianderpesto

Instructies
 

  • Pesto: Doe alles in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel nog wat olie toe. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
  • Breek eventueel de harde onderkanten van de aspergetips eraf en blancheer ze een minuutje in kokend water met zout.
  • Doe ondertussen de bevroren erwtjes en sojaboontjes in een vergiet. Giet de geblancheerde asperges hierop en spoel het dan af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Doe twee eetlepels pesto in een kom en meng de rest van de pesto door de gekookte quinoa. Meng hier dan de erwten en sojaboontjes door. Schep dit in de kommen.
  • Doe de ricotta in de kom bij de twee eetlepels pesto en klop dit luchtig op met handmixer.
  • Lepel een dot op quinoa en serveer de bowl met de asperges erop en bestrooi het met de pompoenpitten en een paar korianderblaadjes.