Groene Mac and Cheese met broccoli. Als je broccoli gepureerd in een mac and cheese verwerkt, krijgen de kinderen ongemerkt toch wat groente naar binnen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr broccoli
- 2 takjes tijm
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 500 ml groentebouillon
- 400 gr pasta
- 150 ml room
- 150 gr geraspte cheddar
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Vet een ovenschaal in met olie.
Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn. Snijd de broccoli in roosjes en schil de steel en snijd dit in kleine stukjes en spoel schoon onder de koude kraan, laat uitlekken.
Verhit de olijfolie in een (soep of hapjes)pan en fruit hierin de ui, knoflook met de gerookte paprikapoeder in 2-3 minuten.
Voeg de broccoli toe en rits de tijmblaadjes van de steeltjes boven de pan. Bak dit even mee.
Giet de bouillon erbij en laat dit ongeveer 7 minuten koken tot de broccoli beetgaar is.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzing van de verpakking, giet dan af en laat uitlekken.
Giet de broccoli af, maar vang de bouillon wel op. Doe de broccoli met een kopje bouillon in een blender samen met de room, de helft van de cheddar en Parmezaanse kaas. Pureer tot dit.
Giet de saus bij de gekookte pasta en meng dit door elkaar. Schep het in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kazen.
Zet de schaal in de oven en bak het in ongeveer 30 minuten tot het gerecht mooi goudbruin is. Serveer de schaal op tafel.