Groene linzen curry met boerenkool. Als je nog nooit linzen geprobeerd hebt, dan moet je eens deze heerlijke groene linzen curry met boerenkool proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 el groene curry kruiden
- 200 gr boerenkool
- 2 el kokosolie
- 300 gr groene linzen
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
Topping
- 1 limoen
- 5 takken koriander
- 1 handje pinda’s
Spoel de linzen en laat ze eerst weken volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de boerenkool schoon en laat het uitlekken.
Verhit de kokosolie in een soep- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook met de currykruiden op middelhoog vuur.
Voeg de boerenkool en linzen toe en bak dit even mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit op middelhoog vuur zonder deksel ongeveer 12 minuten pruttelen.
Schenk dan de kokosmelk erbij en laat nog een minuut of 5 pruttelen.
Maak ondertussen de topping: rasp de limoen, hak de korianderblaadjes en de pinda’s fijn.
Serveer het gerecht in een kom of diep bord en bestrooi met de topping en geef iedereen een partje limoen erbij.