Ga terug
–+ servings
Groene kruiden tahinsaus. Ik ben gek op verse groene kruiden en de sesampasta tahin en heb deze daarom gecombineerd in een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 15 gr basilicum
  • 15 gr koriander
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 0 ml tahin (sesampasta)
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe de groene kruiden en knoflook in een keukenmachine en hak dit fijn. Voeg dan de tahin, komijnpoeder en citroensap erbij en mix tot een gladde saus.
  • Als de saus te dik lijkt doe er dan wat water bij om dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.