Groene kruiden salade met burrata. Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades!, zoals deze mooie groene salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 50 gr verse groene kruiden*
- 100 gr sla
- ½ meloen
- 1 mini komkommer
- 1 avocado
- 1 bol burrata
Dressing
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- ½ teentje knoflook
- peper en zout
- evt. honing
Dressing: doe de yoghurt in een kommetjes en meng daar de citroenrasp en sap en geraspte knoflook doorheen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat honing.
Spoel de groene kruiden schoon en dep ze droog met keukenpapier of slinger ze voorzichtig droog in een slacentrifuge. Pluk de blaadjes van de stengels en hak de daslook grof.
Leg de sla en kruiden op een groot bord of een schaal en bestrooi met de groene kruiden. Hussel dit even door elkaar.
Snijd de meloen in blokjes, de komkommer in dunne repen en de avocado in dunne plakken. Verdeel dit over de sla.
Leg hierop de bol burrata en serveer het met de dressing apart.