Groene kruiden hummus. Hummus met lekker veel groene kruiden...lekker bij mezze of op een boterham. En ik heb nog meer hummusrecepten voor je.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 1 blik (310 gr) kikkererwten
- 25 gr verse peterselie
- 15 gr verse koriander
- 15 gr basilicumblaadjes
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 3 el tahin
- 2 el citroensap
- ½ tl komijnpoeder
- zout en peper
Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon en laat ze uitlekken.
Hak de blaadjes van de groene kruiden grof. En hak de knoflook fijn.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de kruiden, olijfolie, tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder, peper en zout.
Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat water of olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is.
Schep de hummus in een schaal en serveer met een paar kikkererwten, een scheutje olijfolie en peterselieblaadjes erover.