Ga terug
–+ servings
Groene aspergesoep met daslook. Deze romige, makkelijk te maken soep is misschien wel een van onze favoriete manieren om de lente te verwelkomen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo groene asperges
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter
  • 1 ltr bouillon*
  • 75 ml room
  • 100 gr daslook
  • 4 el room
  • 12 kleine daslookblaadjes
  • 4 gekookte eieren

Instructies
 

  • Snijd de topjes van de asperges af en halveer ze in de lengte. Kook de aspergetopjes een halve minuut in kokend water en houd ze apart.
  • Verwijder ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd ze dan in stukken.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook glazig hierin. Voeg de aspergestukjes toe, breng op smaak met zout en peper en bak ze 5 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat afgedekt sudderen tot de asperges heel zacht maar nog groen zijn, 10 tot 12 minuten.
  • Spoel de daslook blaadjes schoon en snijd ze in stukken
  • Pureer de soep met de daslook glad met een staafmixer of een gewone blender. Doe terug in de pan, roer de room erdoor en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Lepel de soep in kommen, garneer met de room, aspergetopjes, kruiden en een gekookt ei.