Ga terug
+ servings
Groene asperges met garnalen en misodressing. Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vis, Voorgerechten
Keuken Japans
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gr groene asperges
  • 3 el olijfolie
  • 400 gr rauwe garnalen
  • 1 stengel bosknoflook
  • 1 el (rode) sesamzaadjes

Dressing

  • 2 el miso
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el agavesiroop

Instructies
 

  • Maak de dressing: meng hiervoor de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus. Proef of deze voldoende naar jouw smaak is.
  • Snijd de bosknoflook of bosui in dunne ringen.
  • Breek de harde onderkanten van de groene asperges en blancheer ze. Giet ze af en laat ze uitlekken. Giet er wat olijfolie over.
  • Gril dan de asperges in een grill- of bakpan rondom aan.
  • Bak de garnalen in een andere bakpan op hoog vuur in een paar minuten tot ze roze zijn.
  • Leg de asperges op de borden of een grote schaal. Schep de garnalen erop en lepel de dressing erover. Garneer met de bosknoflook en sesamzaadjes.