Ga terug
–+ servings
Groene asperge currysoep. Een heerlijke romige vegetarische en vegan soep gemaakt van groene asperges met Thaise smaken. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bosje lente-uien
  • 1 kg groene asperges
  • 1 el kokosolie
  • 1 el groene currypasta
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 bosje koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • peper en zout, naar smaak
  • (rode) sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de lente-uien in dunne ringen. Breek het harde gedeelte van de onderkant van de asperges af en snijd de kopjes eraf. Houd de kopjes apart en snijd de rest in kleine stukjes.
  • Bak de lente-uien en asperges in de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak dit mee.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur koken tot de asperges zacht zijn.
  • Pureer de soep met de kokosmelk en de helft van de koriander met een staafmixer of in een blender tot een mooie egale romige soep.
  • Zet de pan weer op het vuur voeg de aspergekopjes toe en laat nog een paar minuutjes zachtjes koken tot de aspergekopjes (beet)gaar zijn.
  • Serveer de soep in kommen en serveer het met de aspergekopjes en wat korianderblaadjes.
  • Garneer eventueel met (rode) sesamzaadjes.