Griekse yoghurt met gekonfijte kumquats. De kumquat is een langwerpige sinaasappelachtige vrucht van zo'n 4 cm lang. Deze wordt met schil en al gegeten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
- 250 gr kumquats
- 100 gr (riet)suiker
- 100 ml sinaasappellikeur*
- 100 ml agavesiroop
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 tl sinaasappelbloesemwater
- 300 ml Griekse yoghurt
Spoel de kumquats en snijd ze in de lengte doormidden.
Doe de suiker, likeur, agavesiroop, kaneelstokje, steranijs, sinaasappelrasp en sinaasappelbloesemwater in een pan en verwarm deze.
Voeg de kumquats en wat water toe zodat de kumquats onder het vocht staan en kook op laag vuur ongeveer 20-25 minuten tot de kumquats zacht en het vocht een siroop is geworden.
Doe dit in een weckpotje en laat afkoelen.
Doe de yoghurt in schaaltjes en lepel er wat kumquats op.