Ga terug
–+ servings
Griekse yoghurt met gekonfijte kumquats. De kumquat is een langwerpige sinaasappelachtige vrucht van zo'n 4 cm lang. Deze wordt met schil en al gegeten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr kumquats
  • 100 gr (riet)suiker
  • 100 ml sinaasappellikeur*
  • 100 ml agavesiroop
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl sinaasappelbloesemwater
  • 300 ml Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Spoel de kumquats en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Doe de suiker, likeur, agavesiroop, kaneelstokje, steranijs, sinaasappelrasp en sinaasappelbloesemwater in een pan en verwarm deze.
  • Voeg de kumquats en wat water toe zodat de kumquats onder het vocht staan en kook op laag vuur ongeveer 20-25 minuten tot de kumquats zacht en het vocht een siroop is geworden.
  • Doe dit in een weckpotje en laat afkoelen.
  • Doe de yoghurt in schaaltjes en lepel er wat kumquats op.