Ga terug
+ servings
Griekse stijl lamsschenkels. Heerlijk zacht vlees met de smaken uit Griekenland. Dit wil je proberen! Laat het lekker lang sudderen en smullen maar.
5 from 1 vote
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 lamsschenkels
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gr tomaten
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 takken tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 350 ml rode wijn

Instructies
 

  • Laat de lamsschenkels een uur voor het braden op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi het vlees met de gerookte paprikapoeder, peper en zout.
  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Zet een grote stoofpan met de bouillon en een koekenpan met olie op het fornuis.
  • Breng de bouillon aan de kook met de tomaten, oregano, tijm en rozemarijn erin.
  • Bak de schenkels in een beetje olijfolie in de hete bakpan op hoog vuur rondom goudbruin aan in ongeveer 5 minuten. Blus dit af met de rode wijn en laat iets inkoken.
  • Doe de schenkels met de wijn in de stoofpan met bouillon. Bak in dezelfde pan de uien en knoflook met de venkelzaadjes in een scheutje olijfolie. Doe dit dan ook in de pan bij het vlees.
  • Zet het vuur laag en laat het ongeveer 2 ½ - 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt.